Array

V klube TC EMPIRE Trnava sa konal v dňoch 9. – 12. júna 2022 tradičný tenisový turnaj na vozíku Slovakia Open 2022. Až na jeho XXVII. ročníku sa usporiadateľská krajina dočkala triumfu v dvojhre, o ktorý sa postaral Marek Gergely.

VÝSLEDKY TURNAJA

 
Tento medzinárodný turnaj, ktorý vypísal svoj rodný list v roku 1993, sa až do roku 2012 hrával v Bratislave. V roku konania londýnskej paralympiády presmeroval svoje dejisko do Trnavy a tá je odvtedy jeho domovom.


Tento rok sa v Trnave zišlo 18 hráčov zo šiestich krajín sveta, vrátane Argentíny, ktorá na Slovensko vyslala po prvý krát mladý perspektívny tím, zložený zo štyroch hráčov v juniorskom veku. Jednotkou turnaja s celkovou dotáciou 4.000 eur, ktorý je súčasťou svetovej série UNIQLO TENIS TOUR, bol Slovák Marek Gergely, ktorý sa k 30. máju 2022 nachádzal na 25. priečke svetového rebríčka. Dvojkou turnaja bol 35. hráč Rakúšan Josef Riegler a trojkou najskúsenejší Argentínčan – 23 ročný David Casco. Osem hráčov, ktorí sa tento rok v Trnave predstavili, bolo z prvej stovky svetového rebríčka, čo zaručovalo veľmi dobrú úroveň turnaja, zaradeného do kategórie FUTURE.


V nedeľu turnaj vyvrcholil očakávaným finále mužskej dvojhry, v ktorom sa proti sebe postavili dvaja najvyššie nasadení hráči – Slovák Marek Gergely a Rakúšan Josef Riegler. Náš reprezentant už v priebehu turnaja pôsobil o čosi istejším dojmom ako Rakúšan a preto všetci v okolí hlavného kurtu tajne dúfali, že po takmer 30-ročnej histórii turnaja by sa na jeho čele mohol umiestniť po prvýkrát aj slovenský hráč.


Toto želanie sa po vyše hodine stalo skutočnosťou, keď nad hlavu zodvihol ruky práve Marek. Ten podal v dvoch setoch veľmi sústredený a vyrovnaný výkon, podložený výborným servisom s vysokým percentom víťazných úderov. Hral pestro a neustále držal Rieglera pod tlakom. Súper nedokázal nájsť na Gergelyho v drvivej väčšine dôležitých výmen účinný recept a tak po pomerne hladkom priebehu finále 6:1 a 6:2 musel uznať Marekovu kvalitu a pogratulovať prvému slovenskému hráčovi, ktorý dokázal ovládnuť súťaž jednotlivcov na turnaji Slovakia Open. „Som veľmi rád, že sa mi podarilo turnaj Slovakia Open vyhrať. Vo finále som podal 100-percentný výkon a hoci som párkrát pomyslel aj na to, že dobre rozohratý zápas sa môže kedykoľvek zlomiť na jednej – dvoch loptičkách, dôveroval som svojim schopnostiam i postaveniu, ktoré v kolotoči svetového tenisu na vozíku tento rok mám" povedal tesne po zápase víťaz.

VÝSLEDKY TURNAJA


Zdroj: https://paralympic.sk/novinky/novinky/sportove-novinky/slovakia-open-dopisal-dalsiu-uspesnu-kapitolu-prvykrat-aj-so-slovenskym-triumfom-vo-dvojhre/

21 4

23 4

24 4

26 4

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.