Array

Po vzniku a otvorení špičkového zdravotníckeho zariadenia EMPIRE fyzioterapia na Cukrovej ulici jej služby už využili i členovia EMPIRE Tennis Academy počas jesenného kondičného sústredenia. Aj teraz ho viedol skúsený tréner Kristián Cupák.

Na spomínanom kempe boli s tenisovým trénerom Patrikom Fabianom a kondičným Kristiánom Cupákom títo hráči: Lenka Stará, Pavel Gula, Jakub Ševčík, Matúš Barcaj, Dušan Baranec, Tomáš Lánik, Anatoliy Voloshyn, Pavel Shumeiko, David Čierny, Francesca Feodorova a Kajuru Oby.

Po minulé roky sa kemp konal mimo Trnavy, naposledy to bolo na Skalke pri Banskej Bystrici. „Tentoraz nebol dostatočný počet hráčov, preto došlo k zmene. Ale išlo aj to, že v akadémii je domáce prostredie, v ktorom máme všetko, čo potrebujeme. Napríklad pre zahraničných tenistov to bola tiež zmena prostredia. Splnilo to svoj účel," povedal tréner Cupák.

Kemp sa konal od pondelka 14. októbra 2019 do piatka 18. októbra. „Trénovalo sa dvojfázovo po hodine a pol. To bolo aj doobeda plus podvečer mali hráči regeneráciu v priestoroch EMPIRE fyzioterapie. Vzhľadom na to, že ráno bolo chladnejšie, ráno sme chodili do fitnescentra. Venovali sme sa rozvoju silových schopností aj odhodovým cvičeniam. Druhý tréning bol zameraný na vytrvalosť. Spravili sme si aj výlet do Bratislavy do Horského parku, kde sme behali na schodoch a absolvovali výbehy do kopca. Bolo to spestrenie. Nejaký čas sme strávili na atletickom štadióne Slávie v susedstve klubu v Trnave," pokračoval kouč, ktorý dal počas intenzívneho týždňa podmienku, že počas sústredenia jeho účastníci nehrali vôbec tenis.

„Myslím si, že to celkom vyšlo. Sústredenie dokončilo v piatok toľko hráčov ako začalo v pondelok. Boli nejaké boliestky, ale všetko v rámci normy. Oni už pred týmto intenzívnejším kempom mali taký kondičný nábeh a v týždni po ňom ešte pokračujeme v kondičnom bloku," spomenul Cupák, ktorý komentoval aj prístup zverencov. „Niektorí by boli privítali hory a zmenu prostredia počas kondičného kempu, ale postavili sa k tomu ako výkonnostní športovci, profesionáli. Sústredili sa na tréning, neriešili to. Boli spokojní, že to mohli absolvovať aj doma," dodal.

Foto: Ivan Kopčáni

IKO 5931u

IKO 5897uIKO 5902u

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.