Array

V auguste tohto roka odštartovalo svoju činnosť v budove medzinárodnej tenisovej akadémie EMPIRE Tennis Academy na Cukrovej ulici v Trnave aj špičkové zdravotnícke zariadenie, ktoré slúži nielen profesionálnym športovcom, ale i verejnosti.

Fyzioterapia EMPIRE sa zameriava na liečenie bolestivých akútnych stavov a chronických ochorení a prináša v Trnave komplexnú fyzioterapeutickú starostlivosť. Príprava zariadenia bola veľmi náročná. „Dosť sme sa na tom narobili. Naše služby využívajú aj bežní ľudia – či s nálezom, nejakými ťažkosťami alebo pooperačným stavom. Zvyknú náš navštevovať aj hráči, veď Trnava je športové mesto a športovci tu nemajú veľmi ani kde chodiť. Je tu komplexná starostlivosť. Chcela som, aby tu bola aj vodoliečba, veď hydroterapia je na nezaplatenie – týka sa to veľkej skupiny diagnóz. Vodoliečba sa využíva často pri rôznych funkčných poruchách pohybového systému, pri poúrazových stavoch, u detí pri zlom držaní tela, kedy sa upravuje posturálna aktivita svalstva. Ďalej aj u športovcov, čo sa týka rekondície a regenerácie," hovorí vedúci fyzioterapeut Jana Janovičová.

Rehabilitačný program vám odborníci vytvoria podľa konkrétneho zdravotného problému. Klienta vložia do informačného systému a pripravia mu program, ktorý mu je šitý na mieru. „Myslím, že ohlasy sú pozitívne. Nájdeme tu bežných ľudí, ktorí absolvovali nejakú operáciu, ktorí majú nejaké degeneratívne ochorenia pohybového aparátu. Sú tu deti s chybným držaním tela, ale začínajú využívať toto centrum aj športovci, v rámci iných športov, nie len tenisu. Prichádzajú futbalisti, hokejisti."

Spolupráca s lekármi


Centrum spolupracuje aj s lekármi, ktorí fyzioterapii EMPIRE dôverujú a posielajú k nim svojich pacientov. V zariadení nájdete tiež relax. Oddýchnete si vďaka rôznym druhom masáží, saune, či bazénu, k dispozícii je veľká telocvičňa. „Ponúkame tiež elektroterapiu, ultrazvuk, prístrojovú lymfodrenáž, oxygenoterapiu a veľa ďalších možností. V miestnosti pre fyzikálnu terapiu je kombinovaný elektroliečebný prístroj s ultrazvukom, prístrojová lymfodrenáž na dolné končatiny. Máme aj distančnú elektroterapiu, elektromagnet či klasický magnet," vysvetľuje Janovičová, ktorá je rada, že majú aj priestory pre najmenších pacientov. „Pripravili sme aj veselšiu miestnosť pre deti, aby sa tu cítili príjemnejšie."

A čo by ešte chcela v centre vidieť? „Radi by sme dokúpili nejaké stroje, napríklad vysokovýkonný laser. Chceme spolupracovať aj s lekárkou, ktorá by aplikovala CO2 injekcie," dodala.

Otváracie hodiny centra fyzioterapie sú v pracovných dňoch pondelok a piatok od 7:30 do 16:00 a v utorok, stredu a štvrtok od 7:30 do 20:00.

Fotografie centra:

IKO 4151IKO 4156IKO 4165IKO 4169IKO 4172IKO 4178IKO 4179

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.