Array

Kristína Kučová sa pred turnajmi EMPIRE Women's Indoor pripravovala v Trnave a podmienky si pochvaľovala. „Rozhodla som sa, že sa dám trochu dokopy a nemusím nikde cestovať. Je to pre mňa super šanca na zápasy a dúfam v čo najlepšie výsledky na 25-tisícových turnajoch," povedala pred turnajom, na ktorom sa v úvodnom kole stretne s Michaelou Hončovou a štvorhru si zahrá so Chantal Škamlovou.

VIDEOROZHOVOR S MIHALÍKOVOU PO POSTUPE DO 2. KOLA

 Prečo ste si vybrala trnavské turnaje?

„Začiatkom tejto sezóny som bola aj osobne v Austrálii. Skončila som prvá pod čiarou kvalifikácie dvojhry na Australian Open. Potom som však mala problémy s vízami, musela som vycestovať a následne som sa vrátila do Melbourne. Čakala som tam, ale skončila som ako prvá von. Celkovo ma to unavilo. Prišla som domov a som rada, že sú turnaje v Trnave. Rozhodla som sa, že sa dám trochu dokopy a nemusím nikde cestovať. Je to pre mňa super šanca na zápasy a dúfam v čo najlepšie výsledky na 25-tisícových turnajoch."

Videli ste aj nové priestory akadémie, kde sú ďalšie štyri hardové kurty?
„Áno, ďakujem klubu, že som tu mohla pred turnajom trénovať. Pripravovala som sa celý týždeň. Je to super povrch, super hala. Komunikovala som s trénerom Patrikom Fabianom, ktorý mi rozpísal tréningy. Hrala som so Chantal Škamlovou, Michaelou Hončovou a aj s hráčmi z akadémie. Na turnaji nastúpime so Chantal v debli."

Hrali ste ho už spolu?
„Áno, dávnejšie, a išlo nám to spolu veľmi dobre. Len potom sme nehrali rovnaké turnaje, alebo sme sa nevedeli dostať spolu do súťaže. Konečne nám to vyšlo tu v Trnave.

V čom je dobré si prísť vyskúšať povrch ešte pred podujatím?
„Doteraz som tu hrala vždy len vonku na antuke, čo súviselo s májovým turnajom EMPIRE Slovak Open. V Trnave som predtým v hale nebola, ani na tréningu. Je to iné, treba si zvyknúť na povrch. Potom ma nezaskočia podmienky počas zápasov."

Pozreli ste si obsadenie turnaja?
„Dopredu to veľmi neriešim, ale, samozrejme, ale pozriem si, na akom mieste som, ktorá z hráčok príde. Prejdem to tak rýchlo."

Ako by ste zhodnotila minulú sezónu? Aké máte z nej dojmy?

„Absolvovala som 15 turnajov, čo som možno aj chcela odohrať, ale nebola som úplne v najlepšej zdravotnej pohode. V Istanbule som chytila nejaký hrozný vírus. Vtedy ma začalo opäť bolieť koleno a začalo opúchať. Nevedela som sa z toho dostať. Preto som potom nehrala veľkú časť antukovej sezóny. Po Roland Garros som si dala znova väčšiu pauzu. Dávala som sa dokopy. Dúfam, že tento rok sa budem môcť koncentrovať iba na turnaje a na hru a zdravotné problémy ma budú obchádzať."

Čo sa vám stalo v Istanbule?
„Presne mi to nezistili. Odišla som do Istanbulu na turnaj s dotáciou 60 000 USD. Po príchode vznikol problém, že som nemala platný pas ešte ďalšieho pol roka. Nepustili ma cez pasovú kontrolu. Moja mama priletela na druhý deň a doniesla mi druhý pas, lebo som si ho nechala naschvál doma pre čínske víza. Rozhodli sme sa, že keď už som v Turecku, tak mi ho donesie. Jednu noc som teda ostala spať na letisku a počas nej mi prišlo zle. Potom som sa presunula do oficiálneho hotela, ale už som zvracala, bolo to zlé. Bolelo ma telo, koleno. Jeden zápas som napokon vyhrala, druhý s neskoršou víťazkou som napokon prehrala. Išla som domov, bola som na antibiotikách. Vtedy sa to celé v sezóne pokazilo. Dovtedy to bolo v poriadku, hrala som aj v Dauhe, Dubaji či na Indian Wells."

Teraz je koleno v poriadku?
„Áno, ale držalo ma to dosť dlho, ovplyvnilo to celý polrok. Ani poriadne neviem, čo to bolo."

S akými očakávaniami idete do novej sezóny?
„Išla som s pozitívnymi (smiech). Ale úvod sezóny skončil v Austrálii veľmi zle, prvá pod čiarou... Ale už sa mi to raz stalo, keď som mala 18 rokov a dokonca rovnako v Austrálii. Dá sa z toho v pohode dostať. Moje očakávania sú také, že už sa sústredím iba na najbližší týždeň a urobím pre to maximum. Keď to takto pôjde, môžem plánovať aj viac. Chcem odohrať čo najviac zápasov, ale budem sa vyhýbať zápasom v hale, okrem Trnavy. Tu je to doma, viem si zatrénovať. Beriem to aj tréningovo. Zistím, na čom som. Sú to dva kvalitné 25-tisícové turnaje."

Kde sa v poslednej dobe pripravujete a kto je vašim trénerom?
„Nemám stáleho trénera a niekoho by som potrebovala na celý rok, čo je finančne náročné. Hľadám niekoho, kto by ma v tomto podporil, aby som mala vybaveného trénera na celý rok. Tréningy mávam v Bratislave, teraz som sa pripravovala v Trnave."

Kristína Kučová v Trnave:

IKO 0228

IKO 0289

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.