Array

Česká tenistka Tereza Smitková (24) pozná klub TC EMPIRE, keďže bola už na antukových májových turnajoch EMPIRE Slovak Open a zúčastnila sa predtým aj juniorských podujatí. Na EMPIRE Slovak Open to dotiahla v roku 2015 do štvrťfinále dvojhry, prehrala vtedy s Jelenou Ostapenkovou. Teraz sa 137. hráčka rebríčka WTA, ktorej maximum bolo v apríli 2015 už 57. miesto, teší na to, že si v Trnave zahrá na tvrdom povrchu. Ten jej sedí viac ako antuka.

Tereza, prečo ste si vybrali naše turnaje v Trnave?
„V tomto termíne nebolo na výber veľa variant a chcela by som odohrať nejaké zápasy. Navyše z Česka je to do Trnavy kúsok. Zúčastním sa na prvom turnaji, ten druhý je otázny. Je stále len začiatok sezóny, takže budem rada za každý absolvovaný duel a za získanú hernú pohodu."

Ako si spomínate na tunajší klub a prostredie? Hrali ste už v Trnave na antukovom EMPIRE Slovak Open, ktorý sa koná v máji.
„Na klub si spomínam v dobrom. I keď je pravda, že sa mi v Trnave nie vždy darilo. Bohužiaľ, hra na antuke nie je mojou silnou stránkou. Teším sa, že to vyskúšam v hale. Dokonca si matne spomínam, že keď som bola juniorka, už vtedy som odohrala halový turnaj v Trnave."

Ako ste celkovo spokojná s minuloročnou sezónu?
„Som spokojná. Podarilo sa mi naštartovať moju hru, posunula som sa bližšie a naspäť k prvej svetovej stovke. Stále je čo zlepšovať, tak sa mi snáď podarí posúvať sa vpred."

S ktorým turnajom/zápasom ste bola najspokojnejšia v roku 2018?
„Najspokojnejšia som s trávnatým turnajom v Ilkley. Prešla som trojkolovou kvalifikáciou a nakoniec som na turnaji zvíťazila. S tým súvisí aj ten naj zápas. Vo finále sa hralo o voľnú kartu do Wimbledonu a skončilo to 7:6 v treťom sete. Po psychickej stránke sa mi to podarilo ustáť."

Čo zatiaľ považujete za najväčší úspech vašej kariéry? Aký je váš sen v tejto súvislosti?
„Samozrejme, je to Wimbledon 2014. Tam som sa tiež z kvalifikácie prebojovala až do osemfinále dvojhry. Veľmi rada na to spomínam a ešte radšej by som si takéto výsledky zopakovala alebo vylepšila."

S akými ambíciami vstupujete do roku 2019?
„Rada by som sa dostala naspäť do prvej svetovej stovky. S tým súvisí fakt, že by som sa chcela viac presadiť na väčších turnajoch, aby som pozberala potrebné body."

Ako ste spokojná so štartom v sezóne na Australian Open 2019, kde ste boli vo finále kvalifikácie? Prečo ste museli zápas skrečovať?
„Je škoda, že sa mi nepodarilo kvalifikovať do hlavnej súťaže. Ale aj tak som rada, že som vyhrala dva zápasy, ktoré boli prvé v novej sezóne. Po pauze nie je ľahké naskočiť do zápasového rytmu. Finále kvalifikácie som nedokončila pre bolesti chrbta. Chcela som dohrať, ale bolesti sa stupňovali a výkon už bol nedôstojný."

S ktorými slovenskými hráčkami sa dobre poznáte?
„Najdlhšie a zároveň asi aj najlepšie sa poznám s Kajkou Schmiedlovou a Chantal Škamlovou. Stretávame sa už od juniorského obdobia."

Kde je vaša tréningová základňa? Kto sa vám venuje ako tréner?
„Momentálne trénujem v rodnom Hradci Králové. Potrebovala som zmenu a tak som sa pred minulou sezónou presunula z Prostějova späť do Hradca, kde trénujem pod vedením Jana Valenty. Bol to trochu risk. Predsalen, hráč je z Prostějova zvyknutý na istý komfort, ale ak vezmeme do úvahy minulú sezónu, bol to správny krok. Dúfam, že naša spolupráca bude pokračovať správnym smerom."

Tereza Smitková:

DSC 4115u

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.