Array

Martin Hromec je nielen novým členom miestneho trénerského tímu, ale zároveň sa dohodol na spolupráci s víťazkou juniorského Australian Open 2015 Terezou Mihalíkovou. Šéftréner akadémie Vladimír Pláteník bude viesť finalistku juniorského US Open 2014 Anhelinu Kalininovú z Ukrajiny.

Tereza Mihalíková sa cez víkend zúčastnila akcie pre deti Hviezdny Mikuláš v klube TC EMPIRE Trnava, na ktorom bola i svetová šestka a hráčka domácej akadémie Elina Svitolinová, ale aj Belinda Bencicová, Kateryna Kozlovová, Anna Blinkovová a Anhelina Kalininovová.

Spomínanú Mihalíkovú povedie v sezóne 2018 slovenský tréner Martin Hromec. Slovenská tenistka predtým spolupracovala v rámci akadémie s Chorvátom Stefanom Vukovom. „Stefano musel odísť pre rodinné problémy, rozišli sme sa v dobrom. Nevedela som, čo očakávať od nového trénera, lebo ich nerada mením. Na Martina Hromca som si však zvykla veľmi rýchlo, je to pohoďák. Je to super tréner a spolu dobre vychádzame. Teším sa už novú sezónu. Mojim prvým cieľom je dostať sa do kvalifikácie grandslamových turnajov,“ povedala Tereza Mihalíková, ktorá je spokojná s trnavským zázemím.

„Som tu veľmi rada, som spokojná so všetkými ľuďmi, čo tu pracujú, a aj s podmienkami. Mám vlastného tenisového a kondičného trénera, je tu veľa báb na sparingy a Bratislava tiež nie je ďaleko,“ dodala.

Martin Hromec sa dohodol s EMPIRE Tennis Academy na 5-ročnej zmluve a s Mihalíkovou zatiaľ na jednoročnej. „Je mladá, ako juniorka mala jeden obrovský úspech. Za mňa môžem povedať, že som nechápal, prečo už nie je vyššie v rebríčku WTA. Teraz to nezodpovedá jej výkonnosti. Mojou primárnou úlohou ju bude posunúť čo najvyššie,“ vysvetlil Hromec a priblížil aj svoje pocity z trnavskej akadémie.

„Mám po svete pochodených veľa akadémií, ale toto, čo v Trnave vybudoval a buduje pán Miroslav Hlavna, to je absolútny top. Sformoval sa tu aj veľmi kvalitný tím trénerov a hráčok, je to na vysokej úrovni. S dobudovaním ďalšej budovy medzinárodnej akadémie nebude musieť stadeto profesionál vystrčiť nohu,“ dodal.

Pláteník mal ponuky z Top 10

Vladimír Pláteník naposledy v Trnave viedol Rusku Dariu Kasatkinovú, ktorú posunul až na 24. priečku rebríčka WTA. Teraz bude preňho výzvou Ukrajinka Anhelina Kalininová, ktorá je 158. na svete, bola aj na 148. priečke. „Po skončení spolupráce s Kasatkinovou som mal ponuky od hráčok z Top 10. Nakoniec som sa rozhodol spolupracovať s Kalininovou. Je to aj preto, že ju trochu poznám. Chcel som pracovať s niekým, kto je samostatnejší, dospelejší, a nie je ešte vo svetovej špičke – lebo tam už hráčky nie sú ochotné robiť toľko zmien vo svojej hre. Kalininová je mladá, nie sú pri nej tie vonkajšie vplyvy, čo mi vyhovuje. Anhelina bola výborná juniorka. Bohužiaľ sa potom zranila. Pred dvomi rokmi mala operáciu ramena. Myslím si, že keď teraz bude rok, rok a pol dobre pracovať s tímom tu v Trnave, tak má minimálne na prvú stovku. Potom uvidíme, keďže len začíname,“ uviedol Vladimír Pláteník.

„Som šťastná, že Vladimír je môj nový tréner. Pozval ma do tohto klubu, pretože je tu šéftréner. Očakávam, že sa v renkingu WTA posuniem oveľa vyššie ako som teraz. Pre mňa je to v Trnave ideálne, keďže tu mám všetko, čo potrebujem k svojej príprave. Budem tu chcieť byť čo najčastejšie, lebo pre mňa je pohodlnejšie cestovať letecky na turnaje či už z blízkej Bratislavy alebo Viedne,“ uzavrela Kalininová, ktorá odštartuje sezónu v januári spolu s novým trénerom na menších podujatiach ITF v USA.

Mihalíková s novým trénerom Martinom Hromcom:

(Foto: Milan Hutera)

IMG 9766

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.