Array

Člen trnavskej EMPIRE Tennis Academy Rus Arťom Dubrivný hral pred domácimi fanúšikmi prvé finále na okruhu ITF. Od víťazstva na EMPIRE Futures nebol ďaleko.

Ruský tenista z trnavskej EMPIRE Tennis Academy Arťom Dubrivnyj sa na domácom kurte vytiahol, postupne vyradil Slovákov Nemu, Semjana, Ukrajinca Sačka a Japonca Onišiho a zahral si svoje prvé finále na okruhu ITF. Na skúsenejšieho Ukrajinca Danila Kaleničenka napokon nemal, no donútil ho hrať tri sety a napokon bojovať o každú loptu. Po prehre 4:6, 6:3 2:6 sa nemá za čo hanbiť. Ani 7 bodov do rebríčka ATP nie je na zahodenie.

VIDEOROZHOVOR KAROL BECK

Jeho osobný tréner Karol Beck mal pre neho len slová chvály. „Odohral dobré finále. Obaja v ňom bojovali do poslednej lotpy. Škoda, že Arťom nevyužil brejkbalové príležitosti z prvého setu, ktoré mal. Musím však byť spokojný, ako zahral celý týždeň. Milo ma prekvapil,“ hodnotil jeho výkony bývalý slovenský reprezentant.

Aj Beck súhlasil s víťazným Ukrajincom Kaleničenkom. Prvé finále si prehral mentálnou nevyzretosťou. „Bolo na kurte vidieť, kto tých zápasov odohral viac. Arťom to mentálne nezvládol, no konečne som videl, že si na celom turnaji dokáže udržať vysoký štandard hry. Mal tam nejaké výkyvy, ale tých päť zápasov bolo v súčte dobrých,“ pokračoval Beck.

Ešte viac ho potešilo, že také vyrovnané výkony dokázal podávať práve na turnaji v Trnave. „Mohli ho vidieť aj domáci a dúfam, že ho to nakopne do mužského tenisu. Medzi juniormi končí. Ak však bude podávať podobné výkony, mohol by sa na konci roka pohybovať niekde okolo 700. priečky,“ želá si Beck, ktorý má v EMPIRE Academy na starosti dvoch Rusov, druhý je však zranený. Jeho tromfom, z ktorého sa snaží vykresať ešte lepšieho tenistu, je tak práve 18-ročný Dubrivný. 

FINALISTI: Arťom Dubrivný (vľavo) a víťaz Danilo Kaleničenko. (Foto: Ivan Kopčáni)

IKO 3341-16

IKO 3355-21

IKO 3318-10

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.