Array

Na mužskom antukovom turnaji EMPIRE Futures Trnava 2017 sa skončila kvalifikácia dvojhry. Postup do hlavnej súťaže si vybojovali David Damian Brna z domáceho klubu a Michal Marko, ktorý vyradil domáceho hráča Samuela Paulovčáka.

VIDEOROZHOVOR S BRNOM
VIDEOROZHOVOR S PAULOVČÁKOM

VIDEOROZHOVOR S LÍŠKOM

 

 


Brna zdolal Daniela Kopeinigga z Rakúska s prehľadom 6:4 6:1. „Základom pre dnešné víťazstvo bolo podanie. Ani raz mi ho nevzal. Mohol som sa o to oprieť a v prvom sete mi stačil iba jeden brejk. Ziskal som set a potom to už išlo samo. Súper bol nebezpečný pri servise, v medzihre bol slabší. Musel som to zreturnovať a dostať ho do výmeny," hovoril po víťazstve Brna, ktorý kolo predtým zvíťazil v zápase, v ktorom prehrával už 1:5 v treťom sete a odvrátil niekoľko mečbalov. „Išiel som dnes do toho so sebavedomím, ale každý zápas je iný. Pokojne ma mohol zdolať aj dnešný súper. Neberiem to tak, že vyhrám jeden ťažký zápas a pôjde to potom všetko samo. Každý zápas si treba oddrieť od začiatku."

Samuel Paulovčák z TC EMPIRE hral na svojom prvom mužskom medzinárodnom turnaji. A dostal sa až do finále kvalifikácie, v ktorej prehral s Michalom Markom 6:3, 0:6, 5:7. „Snažil som na to zvyknúť, ale je to oveľa rýchlejšie ako dorastenecký tenis. Hráči sú hlavou už úplne inde. Pred turnajom som mal týždeň voľno, napriek tomu som tu zahral dobre. Sú to určite ďalšie získané skúsenosti. Dnes som sa zľakol výhry, mohol som vyhrať, mal som dokonca mečbaly. Nevyužil som ich," okomentoval vývoj zápasu.
Paulovčák bude hrať od budúceho roka už len na mužských turnajoch. „Teraz sa ponáhľam na dorastenecký turnaj do Žiliny, potom hrám 15-tisícku v Bratislave," dodal.

Onishi postupuje

Člen medzinárodnej akadémie EMPIRE Tennis Academy a ôsmy nasadený Japonec Ken Onishi, ktorý je zverencom trénera Miloslava Grolmusa, vyhral v prvom kole nad Čechom Alessandrom Riccim 6:2, 7:5. „V úvode hral výborne, mal náskok setu a viedol 4:1. Bol to výborný tenis, agresívny, s kvalitným forhendom. Udržiaval taktiku. Čech sa potom chytil, začal hrať lepšie a trochu sa to zdramatizovalo, ale na konci súperovi odišli sily. Ken ho dosť naháňal, ale aj keby prehral druhý set, myslím si, že tretí by získal. Dostal by ho fyzicky,“ povedal o výkone svojho zverenca Miloslav Grolmus.

Slovenský tréner si spoluprácu s Japoncom pochvaľuje. „Má ázijskú mentalitu, robí sa s ním veľmi dobre. Títo hráči počúvajú, vnímajú, zapisujú si, realizujú. Snažia sa posúvať dopredu a tvrdo pracujú. Oni hlavne od seba vyžadujú maximum, sú zodpovední, čo je jediná cesta, ako sa niekto môže stať výborným hráčom. Bodaj by aj slovenské a české deti vnímali takto celé poňatie športu,“ myslí si Grolmus, ktorý pochvaľuje povahu japonského tenistu.

„Herne je veľmi solídny, pracujeme na zbraniach. Niektoré ukázal v dnešnom zápase, mal výborný forhend. Väčšiu razanciu začína mať aj servis, má výborný kick. Je bojovník, bojuje o každú loptu. Keď chce nad ním niekto vyhrať na antuke, musí byť pripravený na to, že ho to bude bolieť.“

„Ciele si ešte nedávame, ja najmä chcem, aby v zime pracoval na kondičke. Lebo ešte vidím priestor na zlepšenie dynamiky pohybu, čo mu potom veľmi pomôže. Stabilizuje si nejaké veci. Takto, keď bude uhrávať bod za bodom, to bude super. V zime ho chcem posunúť po fyzickej stránke, potom sa môžeme baviť o nejakom rebríčkovom cieli, posune. Ešte je tam na čom pracovať. Počas sezóny nie je ľahké vziať hráča, spolupracujeme od mája. V zime bude potom dosť priestoru na zadanie si výkonnostných cieľov. Budem to od neho vyžadovať potom aj ja," dodal Grolmus.

V poobedňajšom slovenskom derby Dominik Šproch - Tomáš Líška sa tešil z víťazstva druhý menovaný Líška, ktorý zdolal Šprocha 3:6, 7:6(3), 6:0. Lukáš Klein prehral s prvým nasadeným maďarským tenistom Petrom Nagyom 3:6, 6:3, 3:6.

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.