Array

Druhý deň trnavského ženského podujatia EMPIRE Women's Indoor 2017 v TC EMPIRE v dopoludňajšom programe ponúkol derby dvoch hráčok EMPIRE Tennis Academy. Lenka Juríková porazila za 2 hod 23 minút Sandru Jamrichovú 6-2 6-7(4) 6-4 a postúpila už do 2. kola hlavnej súťaže. 

VIDEOROZHOVOR S JURIKOVOU   
 
Juríková hrala s Jamrichovou po tretíkrát v kariére, v sezóne 2016 nad ňou dvakrát vyhrala. „Dva predošlé zápasy sme proti sebe hrali na antuke, čiže dnes to bolo úplne iné. Sandra je vysoká baba, dobre podáva. Vedela som, že to bude ťažké. Hlavne pri returne. Bol to pre mňa prvý zápas v sezóne, bolo to nervóznejšie. Na začiatku som hrala dobre, v druhom sete som si to sama skomplikovala. Bola som pasívna, čo Sandra využila a zvíťazila v druhom sete. V treťom som sa snažila do toho dostať, som rada, že som vyhrala.“
V treťom dejstve sa nechala Juríková počas duelu ošetriť, nebolo to však nič vážne. „V minulom roku som tu hrala na tri sety, aj teraz, z tohto povrchu ma nejako bolia nohy. Odľahčujem moje koleno a tým sa mi viac zaťažuje pravá noha. Začala som cítiť zadný sval, nechala som si to ošetriť,“ vysvetlila Juríková, ktorá si zahrá v druhom kole EMPIRE Women's Indoor 2017 s Češkou Johanou Markovou. Juríková obhajuje v Trnave minuloročnú štvrťfinálovú účasť vo dvojhre.

 VIDEOROZHOVOR S MACHALOVOU

Do 2. kola hlavnej súťaže postúpila aj Češka Sabina Machalová, ktorá vyradila za 48 minút ďalšiu členku EMPIRE Tennis Academy Bielorusku Sadafmoh Tolibovu v dvoch setoch 6-3 a 6-3. Takto Sabina zhodnotila stretnutie pre www.tcempire.sk: „Bol to dobre zahraný zápas, mala som síce výkyvy, ale našťastie som to vždy uhrala, takže som spokojná." Výsledok sa môže zdať byť jednoznačný, ale na kurte to až také jasné nebolo. „Síce v každom sete som mala 4-1, ale potom som nejako poľavila a bolo to 4-3, pretože protihráčka hrala dobre. Som rada, ze som postúpila a konečne získala ďalšie body do rebríčka," dodala Machalová.
Pri spomienke na rok 2015, keď v TRNAVE triumfovala na juniorskom turnaji EMPIRE Cup U18 sa pousmiala a skonštatovala: „Veľmi rada sa vraciam do Trnavy, mám to tu veľmi rada. Organizácia, hotel aj turnaj sú super, kurty sú prijemné," uzavrela česká hráčka.

 Hončovú trénuje Radka Zrubáková

VIDEOROZHOVOR S HONČOVOU

V zápase dňa dvoch Sloveniek sa stretli druhá nasadená Michaela Hončová, zverenkyňa trénerky Radky Zrubákovej a Kristína Schmiedlová, mladšia sestra známejšej Anny Karolíny. Po celkom jednoznačnom priebehu zvíťazila za 75 minút hráčka Slovana Bratislava Hončová 6:2, 6:2. „Zápas bol nervózny, hrali sme proti sebe dve Slovenky. Mám viac skúseností, som od nej staršia, ona ich stále zbiera. Ale raz bude výborná hráčka, má neskutočne rýchle údery a servis. Vyhrala som však kľúčové gemy," hodnotila duel Hončová, ktorá je spokojná s novou tréningovou základňou.

„Som na Slovane, trénujem s Radkou Zrubákovou. Vrátila som sa k nej v tejto zime, robila som s ňou, keď som bola menšia. Potom som odišla do zahraničia, ale už rok som na Slovensku. S Radkou sa mi spolupracuje výborne, tam nie je čo dodať. Je bývalou trénerkou, dobre si rozumieme, páči sa mi ako pracuje. Nepoznám lepšiu," vysvetlila Hončová, ktorá si nedáva renkingové ciele do novej sezóny. „Nemotivujú ma, skôr zväzujú. Už som to párkrát skúšala. Chcem hrať zápas za zápasom a užívať si tenis, nemyslieť na body. Ciele mám vnútorné, ale nebudem o nich hovoriť," dodala 363. hráčka rebríčka WTA.

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.