Array

Viktória Kužmová (18), ktorá v minulom roku prežila svoju najlepšiu profesionálnu sezónu, je na našom turnaji druhou nasadenou vo dvojhre. Na EMPIRE Women's Indoor nie je nováčikom, štartovala tu už pred dvomi rokmi a počínala si veľmi dobre. Teraz patrí k hlavným adeptkám na titul.

Kužmová bola v Trnave na premiérovom ročníku EMPIRE Women's Indoor 2015, ktorý mal vtedy desaťtisícovú dotáciu. Vo dvojhre sa dostala po zdolaní Češky Lenky Kunčíkovej a Maďarky Anna Bondarovej do štvrťfinále. Tam narazila na neskoršiu víťazku a bývalú členku Top 30 rebríčka WTA Anastasiju Sevastovovú z Lotyšska. Prehrala tesne 7:5, 3:6, 4:6. „Bol to dobrý zápas. Ona je skvelá hráčka. Vedela som už pred duelom, že kedysi bola vysoko v rebríčku, a že sa chce dostať naspäť. To sa jej aj podarilo. Prehrala som tesne. V treťom sete som viedla, ale pustila som ju späť do zápasu a nakoniec som prehrala. Mám však príjemné spomienky, hrala som vtedy dobre a po turnaji som bola celkom spokojná," zaspomínala si pre www.tcempire.sk Kužmová, ktorá pred rokom vo februári v Trnave nebola, ale tentoraz sa prihlásila. „Je to turnaj doma na Slovensku a navyše pôjde pre mňa o prvé podujatie v tomto roku na tvrdom povrchu. Čo sa týka prihlásených hráčok, úprimne povedané, nikdy si dopredu nepozerám, kto ide na turnaj. Snažím sa to neriešiť."

Kužmová mala vynikajúcu druhú polovicu minulej tenisovej sezóny. Najprv štartovala na poslednom grandslamovom juniorskom turnaji US Open vo svojej kariére a dostala sa až do finále dvojhry. Hneď potom išla už na ženské 25-tisícové ITF turnaje v USA a Austrálii. V americkom Lubbocku získala singlový titul, v austrálskom Brisbane bola finalistkou dvojhry, v Toowoombe vyhrala debla a v Cairnse sa tešila opäť zo singlovej finálovej účasti. To všetko ju vyšvihlo na osobné maximum, 222. miesto v rebríčku WTA.

„So sezónou som bola spokojná, najmä s druhým polrokom. Podarilo sa mi bodovať v Amerike a v Austrálii, vďaka čomu som sa výraznejšie posunula v rebríčku. Myslím si, že som zlepšila svoju hru, ale je ešte na čom pracovať. Potrebujem najmä všetko z tréningov preniesť aj do zápasov," uviedla Kužmová, ktorá sa chce v aktuálnom ročníku posunúť aspoň na 120. miesto.
Čo sa týka hry, je však ešte čo zlepšovať. „Tréner Sabovčík mi hovorí, aby som vždy hrala aktívne, a aby som sa tlačila do kurtu a bola agresívna. Chcem hrať na grandslamových podujatiach Roland Garros, vo Wimbledone i na US Open. To je ďalším cieľom pre túto sezónu. Dúfam, že sa mi to podarí," pokračovala rodáčka z Košíc, ktorá svoj program po podujatí v Trnave zatiaĽ nepozná. „To ešte neviem, je tam viacero možností. Sú turnaje v Európe, Austrálii, ale aj Číne. Uvidíme, kde to bude pre mňa najlepšie."

Kužmová v Trnave pred dvomi rokmi (Foto  Ivan Kopčáni):

IMG 5454

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.