Array

Antukový desaťtisícový turnaj EMPIRE Futures Trnava 2016 bude mať vo štvrťfinále dvojhry jedného hráča zo Slovenska. Patrik Fabian vyradil v slovenskom derby člena domáceho klubu Martina Blaška po výhre 7:6(4), 6:2. Štvrťfinálové zápasy sú na programe v piatok. O titul v debli si zahrá aj Karol Beck!

INTERVIEW PATRIK FABIAN

Fabian sa priznal, že počas zápasu nebol vo svojej koži. V druhom kole si zahral proti svojmu kamarátovi Martinovi Blaškovi (rovnako rodákovi z Košíc) a tiež členovi bratislavského NTC. „Bolo to veľmi nervózne. Časom som sa dostal do hry. Mal som veľmi zlý začiatok, navzájom sme sa oťukávali. Potom som začal hrať svoju hru, začala to fungovať. Poznáme sa dokonale, bolo jasné, kto a čo bude hrať. Skôr to bolo celé o psychike, ako o hre samotnej. Náročnejší bol pre mňa tento zápas ako ten z prvého kola, najmä po psychickej stránke. Martin je mladší hráč, poznáme sa dobre, ako starší som chcel určite vyhrať. Našťastie sa mi to podarilo a ideme ďalej. Samozrejme, som spokojný, lebo som vyhral. Ale uvidíme, ako to pôjde ďalej," povedal Fabian pre www.tcempire.sk.

Blaško, ktorý v Trnave obhajoval minuloročný singlový titul, sa nechal počas zápasu ošetrovať. „Neviem, o čo išlo, ale počas našej spoločnej štvorhry to ešte nemal. Všimol som si však, že v druhom sete úplne stratil pohyb. Možno spravil zlý pohyb. Predsa len, dnes sa dosť šmýkalo na dvorci, celú noc pršalo."
Fabian narazí vo štvrťfinále na šiesteho nasadeného Poliaka Macieja Rajskeho. „Nevidel som ho na ešte na turnajoch, bude to pre mňa novinka," dodal s úsmevom Fabian.

Zaujímavosťou turnaja je fakt, že do finále štvorhry sa dostala dvojica Karol Beck - Arťom Dubrivnyj, teda tréner a jeho zverenec. V súboji o titul, ktorý sa odohrá v sobotu nie pred 14:00, sa stretnú s ukrajinskou dvojicou Filip Kekerčeni - Danylo Kaleničenko.

Stančíkov zverenec tiež do štvrťfinále

Danylo Kaleničenko, ktorého trénerom je Ján Stančík (inak člen TC EMPIRE a hráč miestneho extraligového tímu), nastúpil v druhom kole proti Čechovi Jakubovi Filipskému, nad ktorým zvíťazil 6:7(4), 6:3, 7:5. Hoci bol náš člen favoritom stretnutia, natrápil sa na postup. „Bol som favoritom, ale očakával som od neho dobrú hru. Pozeral som sa včera na jeho zápas. Vedel som, že to nebude ľahké. Ráno som videl, že kurty boli mokré a preto som očakával, že to bude ešte náročnejšie, bude sa hrať viac výmien a budú ťažšie lopty," hovoril Danylo, ktorý viedol v treťom sete už 4:1, napokon prehrával aj 4:5. „Mohol som vyhrať ľahšie, lebo v prvom sete som bol dominantnejší. Dal som mu šancu, on ju využil. Trochu som sa v závere bál o výsledok, ale povedal som si, že sa nič nedeje a pokiaľ sa neodohrá posledná lopta, tak sa nevie, kto vyhrá."
V trnavskom štvrťfinále nastúpi Kaleničenko v piatok proti tretiemu nasadenému Poliakovi Andriejovi Kapasovi.

Vo štvrtok neuspeli v druhom kole dvojhry zo Slovákov Karol Beck a Peter Vajda, ale jedno semifinále štvorhry bude výrazne slovenské. Jakub Behúň a Michal Selecký vyzve Karola Becka s Arťomom Dubrivným a zabojujú o postup do finále.

2. kolo:
Corentin Denolly (Fr.-8) - Peter Vajda (SR) 6:3, 6:2
Dominik Kellovský (ČR-5) - Karol Beck (SR) 4:6, 7:6 (5), 6:2
Štvorhra - štvrťfinále:
Jakub Behúň, Michal Selecký (SR) - Andriej Kapaš, Cristóbal Saavedra-Corvalan (Poľ./Čile-1) bez boja

fabian

IMG 2890

IMG 2894

IMG 2897

 

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.