Array

Držiteľ voľnej karty do hlavnej súťaže, iba 18-ročný David Damian Brna z domáceho klubu TC EMPIRE, zabojoval s o štyri roky starším krajanom Patrikom Fabianom v prvom kole antukového podujatia EMPIRE Futures Trnava. V prvom sete mal dokonca setbaly, ktoré nakoniec nevyužil a prehral 6:7(4), 3:6. V  úvodnom kole uspel člen EMPIRE Tennis Academy Arťom Dubrivnyj aj ďalší člen TC EMPIRE Martin Blaško.

INTERVIEW PATRIK FABIAN

Fabian sa po zápase priznal, že nečakal takýto vývoj stretnutia. V prvom sete prehrával už 2:5, odvracal niekoľko setbalov, no potom získal tajbrejk prvého setu a napokon aj druhý set. „Súper ma veľmi prekvapil. Keď mám pravdu povedať, som rád, že máme takýchto juniorov. Bol to veľmi náročný zápas. V prvom sete už bolo 2:5. Mal asi štyri setbaly, len tak-tak som to otočil. Veľmi dobre sa tlačil do kurtu, stál v ňom a hral lopty rýchlo hneď po odskoku. Bolo to veľmi rýchle, vôbec som to nečakal. Menil som aj štýl hry, nevadilo mu to. Skúšal som všeličo, ale stále hral to svoje a výborne. V tajbrejku spravil pár chýb a to potom rozhodlo o ďalšom priebehu," zhodnotil duel Fabian, ktorý bol nedávno zranený. „Skrečoval som pred tromi týždňami zápas v Macedónsku. Seklo ma v chrbte. Mal som len pár tréningov. Nebol som dlho preč, ale je to citeľné," objasnil.

V druhom kole si Fabian zahrá proti svojmu kamarátovi Martinovi Blaškovi (rovnako rodákovi z Košíc) a tiež členovi bratislavského NTC, ktorý však najprv musí zdolať Čecha Poljaka. Obaja sú rodáci z Košíc. „Veľmi sa na to teším. Naposledy sme hrali proti sebe, keď sme boli malí. Roky spolu trénujeme, no v zápase v mužskej kategórii sme sa ešte nestretli, iba v žiackych časoch. Bude to zaujímavý zápas," dodal.

V prvom kole uspel zo Slovákov aj Peter Vajda, ktorý zdolal Taliana Tomassa Laga 4:6, 6:3, 6:4. Nedarilo sa Patrikovi Némovi, ktorý nestačil na Čecha Jakuba Filipského a prehral 4:6, 6:7(4). Ďalej ide aj obhajca trnavského titulu z minulého roka Martin Blaško, ktorý si poradil s Davidom Poljakom 7:6(4), 6:2.

Ďalej bez problémov aj Dubrivnyj

Do druhého kola dvojhry sa prebojoval aj 17-ročný člen medzinárodnej EMPIRE Tennis Academy Arťom Dubrivnyj, zverenec slovenského trénera Karola Becka. Nad Slovákom Milanom Habrmanom, úspešným kvalifikantom, vyhral s prehľadom 6:0, 6:1. „Arťom hral zodpovedne, sústredene a koncentrovane. Na kurte bolo vidieť, že je jasne lepší hráč. Mal veľmi dobrú dĺžku úderov, súpera nepustil do žiadnych šancí. Ten vyzeral byť zo začiatku aj nervózny, robil veľa chýb," povedal o výkone zverenca Beck, ktorý prízvukuje, že pre násťročných hráčov je čoraz ťažšie uspieť v mužskom tenise. „Pre mladých hráčov je to všeobecne ťažšie, mužský tenis je oveľa vyrovnanejší, silnejší, agresívnejší. On má potenciál, snaží sa hrať rýchlo. Už aj v minulorom roku mal body v ATP rebríčku. Musíme pracovať, ustáliť jeho konštantnosť výkonov. To je jeho problém, lebo aj v tomto roku mal zápasy, keď mal výpadky. On vie hrať dobre, keď sa to ustáli, má šancu takýto turnaj a podobný aj vyhrať."
Prostredie domácej akadémie na jeho výkone nezanechalo negatívne stopy, skôr mu to pomohlo. „Určite sa chce aj trochu ukázať. Myslel som si, že bude počas zápasu nervóznejší. Bol pokojný, bolo badať, že to zvláda a robí to, na čom pracujeme," uzavrel Beck.

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.