Array

Počas druhého dňa na desaťtisícovom antukovom turnaji EMPIRE Futures Trnava 2016 sa darilo trom Slovákom, ktorí zvládli kvalifikačné boje. Z postupu do hlavnej súťaže sa tešia Ivan Košec, Milan Habrman a najväčšie prekvapenie z Banskej Bystrice Tomáš Pavlovský. O body zabojuje aj Maďar Levente Gödry, ktorý len nedávno hral za Maďarsko proti Slovensku v Davis Cupe. 

INTERVIEW Levente Gödry

INTERVIEW Tomáš Pavlovský

Tomáš Pavlovský najprv vyradil v nedeľu Ladislava Unčovského, v pondelok zvládol dohrávku proti ďalšiemu krajanovi Adamovi Kulichovi a hneď poobede si zmeral sily s prvým nasadeným z Turkmenistanu Isom Mammetgulyyevom - zvíťazil 6:3, 2:6, 7:5. „Prvé dve kolá neboli ľahké, v obidvoch som hral na tri sety. A teraz vo finále kvalifikácie znova. V druhom sete finálového zápasu ma chytili kŕče, opäť ako každý deň. Nakoniec som to zvládol, v treťom sete som odvrátil mečbal. Hecol som sa. Pri kŕčoch mi pomohol fyzioterapeut, ktorý mi dal magnézium. A aj môj kolega Ivan Hric, ktorý mi podal pomocnú ruku v podobe vody a soli,“ povedal Pavlovský, ktorý má šancu získať svoj prvý ATP bod. V ceste mu však stojí v 1. kole main draw Karol Beck.
„Vo finále kvalifikácie som bol už veľakrát. Získať prvý ATP bod je pre mňa veľkou motiváciou, Povedal som si, že keď ho získam, skončím kariéru a dám sa na prácu rozhodcu. Ja netrénujem, nemám základňu. Robím aj sparinga Davidovi Čiernemu a Filipovi Kucbeľovi,“ vysvetlil pre www.tcempire.sk Pavlovský, ktorý momentálne študuje na vysokej škole v Banskej Bystrici.

Gödry: Miestne turnaje sú skvelé

Levente Gödry ešte predminulý víkend hral v daviscupovom dueli proti Slovensku v Budapešti, na ktorom nastúpil po boku Mártona Fucsovicsa proti Martinovi so Zelenayom vo štvorhre. „Je to jeden z najlepších deblových zápasov, aké som kedy hral. Bolo to skvelá skúsenosť, ale nemali sme proti nim šancu,“ zhodnotil Gödry.
Vo finále kvalifikácie EMPIRE Futures Trnava 2016 si poradil so Slovákom Samuelom Hodorom 6:2, 7:5. „Včera v druhom kole som nehral tak dobre, dnes to bolo lepšie, najmä v prvom sete. V druhom sete som viedol 3:0 a vtedy ma zabolel chrbát. No podarilo sa mi to dotiahnuť do víťazného konca, aj keď súper sa dotiahol na 5:5. Ja som tu bol aj minulý rok na challengeri, hrali sme debla s Fucsovicsom. Prehrali sme v prvom kole z dvoch mečbalov. Miestne turnaje sú skvelé, je tu príjemné počasie,“ dodal maďarský reprezentant.

Finále kvalifikácie dvojhry, výsledky Slovákov:
Ivan Košec (SVK) - Daniel Vrba (CZE) 6:1, 6:2
Milan Habrman (SVK) - Bartlomiej Maroszek (POL) 6:4, 5:7, 6:4
Tomáš Pavlovský (SVK) - Isa Mammetgulyyev (TKM) 6:3, 2:6, 7:5
Levente Gödry (HUN) - Samuel Hodor (SVK) 6:2, 7:5
František Polanka (CZE) - Andrej Glváč (SVK) 6:1, 6:0

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.