Filipovi Žilkayovi sa takmer podarilo obhájiť double z halových majstrovstiev Slovenska, keď mu to finále dvojhry prekazil jeho štvorhrový spoluhráč Radovan Michalík. Alfréd Almási taktiež nesklamal a obhájil semifinále dvojhry a finále štvorhry. Natália Slabá odohrala vydarené majstrovstvá, keď uhrala semifinále dvojhry a finále štvorhry.

Letné majstrovstvá Slovenska mladšieho žiactva sa uskutočnili v Piešťanoch od 25. do 29.mája. V oboch kategóriách nastúpili všetci najlepší hráči a hráčky do 12 rokov, a teda sa očakávali veľmi zaujímavé majstrovstvá. Nakoniec favoriti nepripustili žiadne prekvapenie v chlapčenskom ani dievčenskom pavúku a do záverečných kôl sa prebojovali najvyššie nasadení hráči, medzi nimi i hráči TC EMPIRE Trnava.

Filip Žilkay ako najvyššie nasadený a obhajca titulu z haly sa bez väčších problémov prebojoval do semifinále, kde opäť na neho čakal Alfréd Almási. Fredy taktiež bez straty setu postúpil do semifinále. Vzájomný duel mal vysokú kvalitu a bol to boj až do poslednej lopty. Zápas sa rozhodoval až v záverečnom sete, kde mal pevnejšie nervy Filip a po výsledku 6/3 2/6 6/4 postúpil do finále. Vo finále sa stretol s druhým nasadeným Radovanom Michalikom a Filip mu podľahol 6/3 3/6 3/6.

zilkay-michalik-4

Ostatní naši zástupcovia sa výraznejšie vo dvojhre nepresadili. Marek Blažo, Matúš Barcaj prehrali svoje prvé zápasy a David Daniška sa po dlhšom zranení prebojoval medzi 16 najlepších.

Finalisti dvojhry sa prebojovali aj do finále štvorhry, kde nastúpili proti tradičným súperom Fredym Almásim a Oliverom Daom. Filip s Radovanom boli nakoniec tí šťastnejší a po vyrovnanom zápase, ktorý trval cez 2 hodiny triumfovali po výsledku 5/7 7/6 10/3.

Medzi dievčatami boli opäť najväčšími favoritkami Suchánková a Jašková. Natália Slabá sa snažila narušiť ich dominanciu a v semifinále vyzvala najvyššie nasadenú Suchánkovú. Postup Natálie do semifinále bol zaslúžený. Natália držala v prvom sete krok so Suchánkovou, ale po prehratom prvom sete 4/6 jej už nedokázala ďalej vzdorovať a prehrala 4/6 0/6.

Natália sa predstavila vo štvorhre po boku Pinkovej a prebojovali sa do finále, kde nestačili na Suchánkovú a Jaškovú. Suchánková získala na majstrovstvách double.

Druhou našou zástupkyňou bola Romana Zelenayová, ktorá dokázala prejsť bez problémov prvé kolo, ale potom stroskotala na Ďarmatiovej.

Všetkým hráčom gratulujeme k pekným výsledkom.

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.