Cez víkend 17.-18.1.2015 pokračovali halové masjtrovstvá Slovenska kategóriou mladších žiačok, ktoré sa uskutočnili na Slovane Bratislava. Náš klub reprezentovali Natália Slabá a Romana Zelenayová.

Naše hráčky sa v konkurencii 30 hráčok nestratili a škoda, že na seba narazili v druhom kole. Romana mala na úvod ťažký žreb, keď sa stretla so slovenskou deviatkou Behúlovou. Prvý set jednoznačne vyhrala 6/0, keď profitovala hlavne z chýb súperky. Druhý set bol oveľa vyrovnanejší, súperka spresnila hru a dostala sa do vedenia 4/1. Romana v ďalšom priebehu svojou aktivitou ale i vynikajúcou obranou prinútila súperku ku chybám a dokázala otočiť na 6/4.  Natália si v prvom kole bez väčších problémov poradila s Kovárovou 6/0 6/2. Druhé kolo priniesol ich vzájomný súboj a Romana ho začala veľmi dobre, keď zvíťazila v prvom sete 6/1. V druhom sete sa Natália začala tlačiť na sieť a svojimi drive volejmi narušila obranu Romany. Natália po zlepšenej hre vyhrala druhý set 6/2. Rozhodujúci tretí set Natália tlačila Romanu stále do väčšej defenzívy a hoci Romana vďaka vynikajúcemu pohybu odvrátila množstvo stratených lôpt, Natália zápas dotiahla do víťazného konca 1/6 6/3 6/2. 

Natália rozohrala štvrťfinále o hodinu a bol to ďalší trojsetový zápas. Natália zápas rozohrala výborne, keď viedla pohodlne 6/2 4/1. Ďarmatiová sa ale nevzdala a húževnatou hrou bez chýb otočila na 7/5. Natália začala tretí set opäť veľmi agresívne a prinieslo jej to vedenie opäť 4/1. Následne ale zvolnila aj v dôsledku toho, že jej dochádzali sily a Ďarmatiová sa dotiahla na 3/4. Rozhodujúca lopta prišla za stavu 4/3 40:30 pri podaní Natálie, keď Ďarmatiová vyhodila ľahkú loptu a Natália dotiahla zápas na konečných 6/2 5/7 6/3.

V pondelňajšom semifinále nastúpila proti druhej nasadenej Jaškovej. Jašková je silová hráčka a počas celého zápasu sa snažila diktovať tempo hry. Natália sa výborne pohybovala a držala Jaškovú v dlhých výmenách. Natálii sa nepodarilo dobre rozohrať zápas, keď zo sľubne rozohratých gemov bolo zrazu 0/4. Natália nakoniec uhrala jednu hru a prehrala prvý set 1/6. V druhom sete Natália zachytila úvod setu a hneď sa to odzrkadlilo na priebehu setu. Hra sa vyrovnala a Natália svoju súperku poriadne preverila. Jašková dokázala ustáť dôležité momenty a postúpila do finále po výsledku 6/1 6/4. 

Natália nastúpila vo štvorhre po boku Pinkovej a Romana s Marušinovou. Obom párom sa podarilo postúpiť do semifinále a získali bronzové medaile.

Obe dievčatá podali veľmi kvalitné výkony. V tejto vekovej kategórii sú jasne najlepšie Suchánková s Jaškovou a potom je viecero vyrovnaných dievčat, kam by som určite zaradiť aj obe naše hráčky.

Romana HMSR2015

Romana (vpravo) so svojou deblovou spoluhráčkou Marušinovou

Slaba HMSR2015

Natália Slabá

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.