Termín turnajov v roku 2019:  04. - 10. 02. a  11. 02. - 17.02.

V trnavskom tenisovom klube TC EMPIRE pribudli nové medzinárodné turnaje žien pod hlavičkou novej ITF World Tennis Tour. Do roku 2018 sa odohrali vo februári v Trnave štyri ročníky halového podujatia EMPIRE Women's Indoor, pričom od sezóny 2019 sa dotácia navyšuje z 15 000 amerických dolárov na 25 000 dolárov. Novinkou sú aj dve edície turnaja hneď po sebe, najprv od 4.2. do 10.2. a potom od 11.2. do 17.2.

INFORMÁCIE O TURNAJOCH V ROKU 2019

.........................................................................................................................................................................................

HISTÓRIA:

2018:    Ženský turnaj EMPIRE Women's Indoor 2018 (dotácia 15 000 USD, tvrdý povrch, hala), ktorý sa konal v klube TC EMPIRE Trnava od 3. do 11. februára, vyhrala 19-ročná Moldavčanka Anastasia Detuicová. Vo finále si poradila s Ruskou Sofiou Lansereovou 5:7, 6:0, 6:3.

2017:    Tretí ročník hardového turnaja EMPIRE Women's Indoor 2017 v trnavskom klube TC EMPIRE Trnava ovládla česká tenistka Pernilla Mendesová, ktorá vo finále dvojhry vyhrala nad Slovenkou Michaelou Hončovou 6:2, 6:7(2), 7:6(4).

2016:   V nedeľu 14. februára 2016 sa posledným singlovým zápasom skončilo desaťtisícové ITF podujatie v TC EMPIRE Trnava. EMPIRE Women’s Indoor 2016 vyhrala vo dvojhre Ruska Jekaterina Alexandrovová, ktorá vo finále zdolala Češku Karolínu Muchovú 6:1, 6:3.

2015:   Titul z prvého ročníka 2015 hardového podujatia EMPIRE Womens Indoor 2015 v klube TC EMPIRE Trnava si odnáša Lotyška Sevastovová, ktorá vo finále zdolala Maďarku Janiovú 6:1, 7:6(3).

.........................................................................................................................................................................

Isabella Šinikovová z Bulharska (27) sa stala víťazkou druhého hardového turnaja EMPIRE Women's Indoor 2019. V hale klubu TC EMPIRE Trnava na Hajdóczyho ulici sa tešila 17. februára po finálovom triumfe 6:1, 6:3 nad Češkou Denisou Allertovou. 

                                                                                           ZÁZNAM FINÁLE DVOJHRY 

SHINIKOVA'S INTERVIEW    VIDEOROZHOVOR S ALLERTOVOU


Bulharka už od začiatku singlového finále pôsobila sebavedomejším a odhodlanejším dojmom. Češka nenašla na účinnú a rýchlu hru súperku vhodnú odpoveď. Šinikovová napokon zvíťazila hladko 6:1, 6:3. „Bol to dobrý zápas a som rada, že mi takto vyšiel celý turnaj. Navyše sa mi podarilo získať titul po dlhej dobe. Som veľmi šťastná. Odohrala som tu predtým štyri ťažké zápasy. Všetky boli na tri sety. Vo finále som hrala agresívne, nenechala som súperke priestor na jej hru a dominovala som. Teší ma aj fakt, že som triumfovala na mojom obľúbenom povrchu, teda harde," zhodnotila svoj výkon bulharská tenistka. „Finále bolo možno pre mňa trochu jednoduchšie. Videla som, že je súperka unavená. Snažila som sa ju rozbehať, vnútila som jej svoju hru."

Šinikovová klub TC EMPIRE dobre pozná, v minulosti v Trnave dokonca trénovala. „Všetko sa mi tu páči. Zvykla som tu trénovať, bolo to pred tromi rokmi. Bolo to vždy fajn - ubytovanie, hotel, klub. Som vďačná, že organizátori zaradili do semifinále aj finále zberačov loptičiek, veľmi nám to pomohlo. Cítila som sa tu dobre, možno aj to mi pomohlo k tomu, aby som zvíťazila," pokračovala hráčka, ktorá teraz pôjde na 25-tisícový turnaj do Nemecka.

Tréningovú základňu má v Belgicku u bývalej svetovej jednotky rebríčka WTA. „Trénujem v Akadémii Justine Heninovej. Mám tam viacerých trénerov, pretože ide o akadémiu. Justine si so mnou tiež niekedy zahrá." A čo je cieľom víťazky v aktuálnej sezóne? „Chcem hrať na všetkých grandslamových turnajoch a na konci roka túžim byť v Top 100 rebríčka WTA."

Allertová: Vo finále to už nešlo

Česká finalistka cítila, že vo finále už nemala dosť síl. Súvisí to aj s tým, že od júla 2018 až do začiatku tohto roka nehrala pre zranenie žiadne turnaje. „Celý turnaj v Trnave bol nad moje očakávania. Ako som už povedala, cestovala som sem v podstate nepripravená. Som rada, že som to dotiahla do finále dvojhry. Dnes už to bolo nad moje sily. Nemala som ich, aj keď som sa snažila bojovať do poslednej lopty. Už to nešlo. Týždeň musím však hodnotiť pozitívne," hovorila o finále Allertová.

„Teraz sa vrátim domov. Budem rehabilitovať, dám sa dokopy. Dám si prípravu a potom uvidím, kam pôjdem. Body sa mi hodia, každý posun v rebríčku je dobrý. Mám na výber ešte z 8 turnajov, na ktorých môžem využiť chránený renking. Musím sa dobre pripraviť. V zime som kondičnú prípravu nerobila. Nabrať kondičku nebolo kedy, venovali sme sa prevažne tenisu," dodala Allertová.

Allertovej sa nepodarilo napodobniť výsledok svojej krajanky Lucie Hradeckej, ktorá pred týždňom v nedeľu zdolala Slovenku Kristínu Kučovú a získala titul vo dvojhre na prvom turnaji EMPIRE Women's Indoor 2019.

Finalistka Allertová a víťazka Šinikovová:

IKO 2778

IKO 2784

IKO 2787

IKO 2790

IKO 2809

Finále prvého turnaja EMPIRE Women's Indoor 2019, ktoré sa hralo na harde v TC EMPIRE Trnava, trvalo skoro až tri a pol hodiny. Tou šťastnejšou hráčkou po jeho skončení bola napokon Češka Lucie Hradecká, ktorá zdolala Slovenku Kristínu Kučovú 6:4, 3:6, 7:6(0).

 ZÁZNAM Z FINÁLE NA FACEBOOKU KLUBU

VIDEOROZHOVOR S KUČOVOU 

VIDEOROZHOVOR S HRADECKOU


Finále dvojhry ukončilo týždňový ženský turnaj s dotáciou 25 000 USD, ktorý sa hral na harde v klube TC EMPIRE Trnava. Trnavské podujatie naďalej čaká na víťazku dvojhru zo Slovenska, keďže v nedeľu to Kučovej nevyšlo.

„Myslím si, že Lucka bola dnes trochu lepšia hráčka. Ja som veľmi bojovala, ale ona ukázala lepšiu hru. Stále som sa doťahovala. Mala som i šance, keď som sa dotiahla na 5:5 v treťom sete. Vtedy som si myslela, že by sa to mohlo posunúť na moju stranu. Potom zahrala súperka výborne v tajbrejku, tam mi nedala šancu. Celé to bolo o mojej bojovnosti a o jej lepšom výkone. Dnes som bola trochu stuhnutejšia a to rozhodlo," povedala po finále Kristína Kučová.

Za stavu 4:6, 0:1 z pohľadu Slovenky vypadlo v hale TC EMPIRE nakrátko svetlo, Kučovej sa to celkom hodilo. „Priznám sa, že mne to pomohlo. Trochu som sa vtedy upokojila. Išla som sa prezliecť do šatne, vydýchla som si. Myslím si, že prestávka skôr prospela mne. Celkovo ma výsledok mrzí, lebo to bolo veľmi tesné. No Lucka vyhrala zaslúžene," pokračovala Kučová.

Slovenka strávila na kurte dovedna 3 hodiny a 25 minút. „Dlho som nemala takéto zápasové tempo. Som veľmi rada, že som tu mohla odohrať 5 zápasov. Mrzí ma, že to dnes vo finále nedopadlo dobre, ale beriem si z tohto turnaja tie pozitívne spomienky," dodala.

Sedem dní, sedem singlových zápasov a k tomu tri a pol hodiny na kurte vo finále. Takto vyzeral týždeň víťazky turnaja Lucie Hradeckej. „Som rada, že sa mi to podarilo. Bolo to náročné stretnutie. Obidve sme v ňom zahrali neskutočné lopty. Ale zahrali sme aj veľmi zle. Nezvládla som mečbal, potom to išlo do tajbrejku. Povedala som si, že na kurte som už dosť dlho, tak som išla do toho odvážne. Kika hrá podobne ako ja, obojručne, stihne toho veľa. Mne dnes nešiel servis, ako by som si priala," hovorila o finále Hradecká. „V Trnave sa mi hrá dobre, mám rada rýchle povrchy v hale. Tu to nie také rýchle, dá sa to stihnúť," uzavrela.

Druhý turnaj už od pondelka

Obidve finalistky uvidíme aj na druhom turnaji EMPIRE Women's Indoor 2019, ktorý sa začína hneď v pondelok 11. februára kvalifikáciou. Lucie Hradecká i Kristína Kučová si vďaka výnimke special exempt zahrajú opäť a to rovno v hlavnej súťaži dvojhry.

Fotografie z finále:

IKO 2108

IKO 2231

IKO 2320

IKO 2331

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.