Array

Bývalý 53. hráč rebríčka ATP vo dvojhre a už dlhoročný tréner s bohatými skúsenosťami Ján Krošlák je šéftrénerom trnavskej EMPIRE Tennis Academy od 1. decembra 2019. „Ide o jednu z najmodernejších tenisových akadémií v celej Európe. To nie je prehnaná chvála, to je reálne pomenovanie situácie. Aj preto chcem pomôcť tomuto projektu,“ hovorí Ján Krošlák, ktorý hral na všetkých štyroch grandslamových turnajoch. Stál na kurte proti svetovým jednotkám ako Roger Federer, Pete Sampras, Andre Agassi, Stefan Edberg, Boris Becker, Jim Courier, Thomas Muster či Marcelo Rios.

Krošlák pozorne sleduje situáciu na Slovensku a vie, aký potenciál sa skrýva v trnavskom klube i medzinárodnej akadémii. „TC EMPIRE Trnava sa stal najlepším a najsilnejším klubom na Slovensku. Sledujem domáce dianie, mám v tom celkom prehľad. Tak som zistil, že Trnava začala trochu stagnovať. Začal som sa o to zaujímať, zavolal som pánovi majiteľovi Miroslavovi Hlavnovi, či s tým trochu nepotrebuje pomôcť. Aj po manažérskej stránke, aj po trénerskej. Absolvovali sme pár stretnutí a následne došlo k dohode o mojom pôsobení v Trnave,“ uvádza pre www.empire-tennis-academy.com Krošlák.

„Sme veľmi radi, že náš trénerský tím v Trnave posilní a zastreší Ján Krošlák, ktorý má veľké skúsenosti s vrcholovým tenisom či už v pozícii hráča alebo trénera. Tešíme sa na spoluprácu a verím, že vďaka jeho prístupu, odbornosti a novej motivácii sa klub aj akadémia v Trnave posunie ďalej výrazne pozitívnym smerom,“ hovorí predseda predstavenstva TC EMPIRE a.s. Miroslav Hlavna.

Bratislavský rodák si dal v úvode spolupráce dva základné ciele, ktoré by chcel postupne naplniť. „Na začiatku by som chcel zmeniť štruktúru fungovania klubu a akadémie. To znamená, že v Trnave je teraz veľa trénerov, ktorí trénujú individuálne s hráčmi a nefunguje to v klubovom ponímaní. Chcem to zjednotiť. Pomenovať to - som šéftréner, toto je môj trénerský tím a spolu trénujeme týchto hráčov. Sme tím a tešíme sa z každého jedného úspechu. Chcem, aby to fungovalo ako v iných akadémiách, či už u Patricka Mouratogloua vo Francúzsku alebo v akadémii Nicka Bolletieriho v USA,“ objasňuje prvotný plán Krošlák a prezrádza aj druhý cieľ.

„Plánujem do Trnavy prilákať zahraničných hráčov. Takto to funguje vo svete. Pre takúto akadémiu je Slovensko malé. Keď je niekto dobrý v Rusku, v Japonsku, je to super, ale nemá s kým hrať. Musíme zohnať aj tenistov, ktorí trénujú vo Francúzsku, Taliansku, Nemecku, pričom im je jedno, kde trénujú, ale oni potrebujú kvalitné zázemie. To je v Trnave fantastické. Musíme ich nalákať na mená našich trénerov, urobiť si dobrú robotu, aby potom aj ostali. Má to obrovský potenciál,“ myslí si šéftréner, ktorý bude pôsobiť v Trnave aj po boku takých trénerov ako je Karol Beck alebo Vladimír Pláteník.

S tímom túži vybudovať vrcholové stredisko, pričom sa akadémia nebude zameriavať na komerciu a napaľovanie lôpt rekreantom. „Chcem úroveň ITF, ATP, WTA a to je budovanie nadlho. V klube musí byť veľa medzinárodných turnajov. V roku 2020 pribudli mužské turnaje, ale ešte chceme, aby bolo viac aj juniorských. Do Trnavy musí prísť veľa zahraničných hráčov. Pozrú si, ako vyzerá klub a zistia ideálne miestne podmienky. Potom pritiahneme i ďalších hráčov. Dáme dokopy dobrú partiu mladých tenistov, ktorá sa bude medzi sebou ťahať,“ vysvetľuje kouč.

Šéftréner si postupne mapuje situáciu v akadémii. „Vyberiem najlepších hráčov, ktorým budem pomáhať. Chcem byť aj manažér, rozhodovať o tréningoch - čo sa bude trénovať, koľko sa bude trénovať. Obehnem napríklad v rámci troch tréningových hodín viacerých tenistov. Do Trnavy budem chodievať na 3-4 dni v týždni. Keď však bude dlhší kemp, sústredenie, tak tam aj prespím,“ opisuje detailne.

A čo si želá Krošlák povedzme po troch-štyroch rokoch pôsobenia v trnavskej akadémii? „Keď budeme mať na webe akadémie v sekcii novinky ešte viac hráčov s úspechmi, či už Slovákov alebo zahraničných. A budeme sa chváliť úspechmi na juniorských grandslamových turnajoch, alebo na majstrovstvách Európy. Alebo že sme vychovali hráča, ktorý zvíťazil na turnaji ATP. To by sa mi páčilo,“ dodáva šéftréner.

Ján Krošlák v TC EMPIRE:

IKO 7852

IKO 7854

IKO 7868

IKO 7873

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.