Array

Švajčiarska tenistka BELINDA BENCICOVÁ (20), ktorá má slovenské korene, sa už mesiac pripravuje v Trnave v klube TC EMPIRE. Bývalá svetová sedmička a víťazka dvoch turnajov na okruhu WTA, chystá návrat na súťažné dvorce po operácii ľavého zápästia, ktorú podstúpila začiatkom mája. V trnavskej akadémii našla ideálne podmienky na tréningy a stala sa aj členkou miestnej medzinárodnej akadémie EMPIRE Tennis Academy.

Dvadsaťročná Belinda Bencicová uzavrela v auguste s akadémiou ročnú zmluvu s následnou ročnou opciou. Aj keď mala viacero možností, kde by mohla kvalitne trénovať, vybrala si Trnavu. Je za tým viac dôvodov, odporúčanie dostala aj od šéftrénera akadémie Vladimíra Pláteníka. „Hovorila som predtým na turnajoch s Vladom a povedal nám, že to môžeme prísť skúsiť. Vedela som, že tu je akadémia a že tu trénuje Daria Kasatkinová. Dlho poznám Olivera Nagya, ktorý je mojím sparingpartnerom. Mala som záujem aj preto, lebo som hľadala tréningovú základňu. Aby som mala dobré podmienky i veľa hráčok, s ktorými môžem hrať. Mne sa potom lepšie trénuje. To som našla, navyše tu mám rodinu. Cítim sa ako doma, to je podľa mňa tiež veľmi dôležité," povedala pre web www.empire-tennis-academy.com Belinda Bencicová, ktorá je výbornou kamarátkou aj s Plátenikovou zverenkyňou Kasatkinovou. „Dáška hovorila, že je super, že som sem prišla. Veľmi ma teší, že sa môžeme viac vidieť. Spoločný tréning sme ešte nestihli, ona potrebovala náročnejšie tréningy, ja ešte nie som úplne fit."

Bencicová sa narodila vo švajčiarskom Flawile, ale obaja jej rodičia sú Slováci. Otec Ivan má rodinu z Bratislavy, rodičia mamy Daniely žijú v Močenku pri Trnave. „Určite som pozerala aj druhé miesta, kde by som mohla trénovať, ale tu mi to prišlo úplne najprirodzenejšie. Mám tu babičku, celú rodinu, chodím ich stále navštevovať. Veľmi sa potešili, že ma teraz vidia častejšie, lebo keď som hrávala turnaje, boli sme spolu málo. Môžem im to teraz vynahradiť," potešila sa.
Bencicová sa pripravuje v Trnave už mesiac. „Robila som predtým v klube aj kondičné cvičenia, ale poriadne tu trénujem necelý mesiac. Veľmi sa mi tu páči, cítim sa dobre, mám tu super podmienky i vlastný tím, priateľov a začínam spoznávať ďalších ľudí," vymenúvala výhody. V tíme má zatiaľ slovenského tenistu a člena domáceho klubu Olivera Nagya a fyzioterapeuta i kondičného trénera Martina Dorna z Mníchova.

Hlavnou úlohou tímu je teraz správne nastaviť tréningy i návrat na kurty po májovej operácii ľavého zápästia. „Nebolo to jednoduché. Museli sme naplánovať, ako urobiť návrat po operácii, aby som si nepreťažila ľavé zápästie. Išlo o problémovú šľachu, ktorá nebola na svojom mieste a spôsobovalo mi to zápal v zápästí. Veľmi dlho som sa snažila to dať dokopy s fyzioterapeutom, nechcela som ísť na operáciu. Potrebovala som zistiť, či to nepôjde inak. Operácia by mala byť poslednou možnosťou. Nebola komplikovaná, ale regenerácia trvá dlho. Hrala som odvtedy už veľa forhendov, slajzov, teraz začínam aj bekhendy. Nateraz je všetko v poriadku, dúfam, že to tak pôjde ďalej," zaželala si Bencicová, ktorá odhaduje návrat do súťažného tenisu na polovicu septembra. Dovtedy bude trénovať v Trnave. „Neviem, ktorý turnaj to bude, všetko nechávame otvorené. Celkovo som na kurte dve alebo dve a pol hodiny denne. Pridávam k tomu aj kondičku a asi o 10 dní by som mala hrať ešte viac tenisu," vysvetlila.

Príchod talentovanej a perspektívnej hráčky privítal aj predseda predstavenstva TC EMPIRE Trnava Miroslav Hlavna: „Veľmi sa tešíme, že sa Belinda rozhodla pre pôsobenie v našej akadémii. Tím ľudí, ktorý u nás pôsobí, jej vytvorí potrebnú podporu a zabezpečí podmienky potrebné na kvalitnú prípravu. Jej pôsobenie u nás bude obrovskou motiváciou pre naše mladé talentované hráčky. Želám Belinde úspešný návrat i nový začiatok s podporou EMPIRE Tennis Academy."

Bencicová sa pridáva k ďalším hráčkam akadémie ako je spomínaná zverenkyňa Vladimíra Pláteníka Daria Kasatkinová z Ruska, svetová štvorka Elina Svitolinová z Ukrajiny, Češka Lucie Šafářová alebo k slovenským talentom Tereze Mihalíkovej a Rebecce Šramkovej. V mužskom kádri TC EMPIRE figurujú okrem iných aj daviscupoví reprezentanti Andrej Martin a Igor Zelenay.

IKO 3560-12x

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.