Majstrovstvá Európy družstiev pod názvom Winter Cup sú neoddeliteľnou súčasťou medzinárodnej termínovej listiny. Tento rok boli na základe výsledkov halových majstrovstiev Slovenska do 12 rokov nominované na reprezentačný výjazd do 12 rokov Romana Zelenayová, Karolína Šašková a Emma Tothová. Vedúcim trénerom bol Tomáš Boleman. Dievčatá v rakúskom Neudorfle vynikajúco reprezentovali a obsadili celkové 3. miesto. 

Reprezentačný výjazd začal krátkym sústredením v našom areáli, kde si dievčatá v stredu podvečer spoločne zatrénovali a vo štvrtok 28.1. vyrazili do dejiska turnaja Neudorflu poblíž rakúsko-slovenských hraníc. Dievčatám žreb prial, keď v prvom kole sa stretli s Kosovom, ktorý bol prvýkrát účastníkom takéhoto podujatia. Dievčatá zvládli všetky zápasy a vyhrali poľahky 3/0. Druhý hrací deň nás čakal súper iných kvalít a to konkrétne Veľká Británia. Na úvodnu dvojhru nastúpila Karolína a veľmi dobrým výkonom držala s Angličankou krok. Rozhodújuci bol vstup do tretieho setu, kedy sa Angličanka ujala rýchlo vedenia 3/0 a následne odolala Karolíne vrátiť sa do zápasu. Karolína zanechala na dvorci veľmi dobrý dojem, ale prvý bod sa jej nepodarilo i tak získať po výsedku 3/6 6/2 1/6. Na druhú dvojhru nastúpili jednotky a Romana odohrala veľmi dobrý zápas proti vyspelej súperke. Angličanka ukázala obrovský potenciál, ale Romana sa nezľakla a bojovala až do poslednej loptičky. Prvý set bol v prospech súpera 6/2 a Romana mala na dosah obrat, keď v druhom sete zo 4/5 otočila na 6/5, ale Angličanka ustála situáciu a zápas získala v tiebreaku. Vo štvorhre sa predstavila Emma s Karolínou a prehrali 2/6 2/6.

V súboji o tretie miesto sme sa stretli s domácim Rakúskom a dievčatá dokázali zmobilizovať sily na posledný zápas. Karolína ani Romana nedali svojim súperkám šancu a po setoch 6/1 6/1 a 6/3 6/2 sme zápas rozhodli ešte pred záverečnou štvorhrou. Do štvorhry nastúpili Romana s Emmou a dovolili uhrať súperkám iba 1 hru.

Všetkým dievčatám patrí obrovské poďakovanie za predvedené výkony. Dievčatá sa previedli po prvýkrát na takejto akcii, ale nezľakli sa a predviedli sebavedomé výkony na hranici svojich možností. V porovnaní s ďalšími európskymi krajinami sme na podobnej úrovni a zaslúžene sme obsadili tretie miesto z ôsmich družstiev. 

repreU12 Rakusko2016

Zľava: Emma Tothová, Romana Zelenayová a Karolína Šašková s trénerom Bolemanom

 

 

Oznamy

Zberači a zberačky pozor !

V areáli TC EMPIRE Trnava sa uskutoční EMPIRE Tennis Academy Open 2024. Ide o medzinárodný ženský turnaj s dotáciou 60 000 USD. Deti, ktoré majú záujem zbierať loptičky sa môžu prihlásiť u p. Bolemana 0911 170 738. Pre deti zabezpečíme oblečenie, jedlo a pitný režim.Turnaj prebieha od utorka 7.5. do nedele 12.5.2024. Zbierania sa môžete zúčastniť iba niektoré dni alebo víkend. Pomôže čokoľvek. Tešíme sa na spoluprácu. 

Termínová listina 2024

Hľadáme nové tenisové talenty

Nepretržite prebieha nábor detí do tenisovej prípravky TC EMPIRE Trnava. Hľadáme nové tenisové talenty, ktoré sa budú pripravovať pod dohľadom kvalifikovaných trénerov. Ďalšie informácie u p. Bolemana 0911 170 738, Táto e-mailová adresa je chránená proti spamovým robotom. Na jej zobrazenie musíte mať zapnutý JavaScript. .

 
 

Copyright &copy 2011 TC Empire, a.s.